Kattnamn
Titel: World Winner 2010
Scandinavian Winner 2011
National Winner
Supreme Premier&Europa Champion DSM DVM
 
Född: 1999-08-09
 
Färg: Blåmaskad
 
HCM-test: Normal
 
FIV/FeLV: Negativ
 
Far: EC S*Centauri's Delirious Degree
 
Mor: EC S*Chimär's Cindy, DM
 
Uppfödare: Anneli Pääkkö , Chimärs
Francesca


Francesca är min Prinsessa min dröm som blev sann...När jag var och tittade på Francesca när hon var fyra veckor gammal med hennes tre bröder så var det ingen tvekan. Det var ju en blåmaskad hona jag hade väntat på. Hon var till salu och jag fick förmånen att köpa henne så jag bokade henne direkt. En tävlingskatt av hög klass som jag hade drömt om. Eftersom tävla är något som jag tycker är så roligt.

Francesca har en excellent kropp proportioner substans med fantastisk tyngd och benstomme och korta ben. En supervacker birmalook!!! Med ett hjärtformat huvud, excellent bredd, haka, panna och profillinje. Vackert blåa ögon som är mandelformade och små fina placerade öron. Svansen kunde kanske vara lite längre men är buskig och i harmoni med hela katten. Supersilkig päls med en fantastisk kroppsfärg och excellenta blå maskfärg, points och ex, sockor och kilar. Ex super presenterad. Super Viva La Diva! Så här ser Francescas flesta bedömningssedlar ut.

Francesca har ett 30-tal bedömningssedlar där det enbart är ritat ett stort hjärta och texter i stil med, Love Love Love!!

Francesca är en mycket gosig katt älskar att ligga i knäet och spinna. Emellanåt så är det race så mattorna ryker med leksaksmöss och vippor. På våren, sommaren och hösten älskar hon att vara ute i rastgården lyssna på fåglar och jaga insekter som fjärilar och flugor och ta en tugga gräs samt en tupplur i sin kattbädd högst upp i klätterställning. Där har hon en utsikt över alla. Inne i huset så vill hon också gärna ligga högt uppe på köksskåpen. Francesca kan hoppa från stillastående två meter rätt upp från bänken upp på skåpen trots sina snart 12 år. Hon gillar sitt torrfoder och till delikatess så är det tonfisk och varm kokt fisk. Någon riktig mus är jag osäker på om hon har ätit.

Hon har haft fem kullar. Den sista kullen fick hon när hon var sju år gammal. Hon har varit en bra mor tagit väl hand om sina kattungar. Har valt sina boplatser och flyttat sina kattungar, med omsorg och med egna synpunkter. Det är ingen idé för mig att protestera och ha egna synpunkter på vilken boplats hon ska ha, utan det är bara att acceptera. Jag kommer ihåg att när det var en kull till här samtidigt. Då tyckte Francesca att den andra honan kunde hjälpa henne så hon flyttade över en av sina kattungar. Det slutade med att båda honorna låg i samma bo och hjälptes åt att vara mamma. Francesca är mamma till följande kullar: A, B, D, F, L .

Det har blivit några World Winner Show hela sex stycken. Den första World Winner Show var i Finland 2002. Därefter Italien -05, Holland -06, Slovakien-07, Schweiz -09 och Frankrike -10.
Resultaten har oftast blivit nominering till panel med flertal domar röster tills 2010 då hon tog sin World Winner-titel i Saint Etienne i Frankrike. Det går verkligen inte att beskriva i ord det är en fantastisk upplevelse att komma hem med en World Winner katt.

Francesca är helt enastående att ha med på utställning, lugn och trygg och när vi har varit på World Winner Show så har vi åkt med flyg. Francesca har alltid åkt med mig inne i cabinen och det har alltid gått bra, Hon har varit lugn och sovit som om hon inte gjort något annat än rest med flyg. Ett litet urval från hennes tävlingsmeriter:

Francesca är Sveriges första Helig Birma, svenskfödd, som har tagit en World Winner titel.

Ett litet urval från hennes tävlingsmeriter:

 • National Winner
 • Scandinavian Winner 2011
 • Totalt 184 Best in Show-titlar
 • Totalt 140 Best in Variant-titlar
 • Flertalet Best of the Best
 • World Winner 2010 i Saint Etienne, Frankrike
 • Supreme Premier 2010 i Saint Etienne, Frankrike
 • Årets Katt Best in Varitey 2006-2012 Sverak
 • Årets Katt 2005-2012 Sverak med topp resultat
 • Årets Katt 2007-2012 Sverak senior och veteran med topp resultat
 • Årets katt 2002-2012 Birmasällskapet med topp resultat
 • Bästa Klubbkatt 2000, 2010, 2011,2012 - Alfakatten
 • Distinguished Variety Merit-titel - DVM - 2010
 • Distinguished Show Merit titel - DSM - 2007
 • Europa Champion titel i Tyskland 2005
 • Ett flertal Best in Opposite Sex-titlar