Om mig Foto: Åsa Petré

Jag heter Anette Lundin och bor på Ristorp, sex mil norr om Stockholm i Roslagen. Här har jag bott sedan 2002 och haft min kattuppfödning sedan 2000. Mitt stamnamn kommer ifrån min första hona, Chimärs Francesca. Jag arbetar för Aleris Psykiatri på Rånäs Rehabiliteringscenter med målgrupp män och kvinnor med psykosproblematik.

Jag har alltid haft ett stort djurintresse och har, förutom katterna, även två ridhästar. Min första raskatt köpte jag 1998 och det var en Helig Birma.

Jag är diplomerad uppfödare i SVERAK och har tillstånd av Länsstyrelsen att driva kattuppfödning (§ 16 djurskyddslagen). Är medlem i SVERAK-anslutna klubben Stockholms Kattklubb.

Min uppfödning sker i en liten skala. Kattungarna föds upp i lugn hemmiljö, så att de blir sociala och trygga. En kattunge är 13 veckor gammal innan den lämnas till sin nya ägare. Mina avelskatter är blodgrupperade samt även HCM/RCM-testade med resultatet normalt hjärta.

 

Huset


Det är gott om plats i huset där vi bor. En rastgård finns också till katterna i anslutning till huset. Där kan dom gå ut-in genom kattluckan precis när det passar dom. Rastgården har liggplatser och avsatser på husväggen så dom har en fin utsikt över vad som händer i trädgården. Alla katterna tycker mycket om att vistas där under sommar halvåret.

 

Fantasi Bean och Larant
Fantasi och Larant

Anette och Larant


Ett stort TACK till: Marianne, S*Vårbergets Helig Birma, som tagit en massa bra bilder och för sitt engagemang med min hemsida. Och naturligtvis Carina; Utan dig hade denna hemsida ej blivit gjord!


Anette Lundin, Ristorp, 762 96 Rånäs, Tel: 0175-640 50, anette@francescas.se
Copyright © 2008 Anette Lundin. All rights reserved. Layout: Carina Eklund